"Аз съм знаменитост" от Кейти Бърчъл - ревю

    „Аз съм знаменитост” проследява шантавия живот на Ана Хънтли, която от обикновено момиче се превръща в доведената дъщеря на една от най – големите знаменитости. Животът на Ана си тече нормално – ако това да подпалиш косата на  едно от най – известните момичета в училище, да имаш куче, към което си обсебена и да танцуваш откачено, за да се сдобиеш с единствените си приятели, е нормално... Докато един ден баща й не й съобщава, че се жени за известната актриса Хелена Монтейн! И така Ана се сдобива с известни доведени майка и сестра и купища папараци, които следят всяка нейна крачка. А в училище тя трябва да отличи хората, които наистина държат на нея, от тези, които я използват.

Много благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност!

source
Книгата беше изключително забавна! Четеше се много леко и свърши неусетно. Кейти Бърчъл е изградила персонажи с изключително чувство за хумор, а главната героиня попада в страшно комични и неловки ситуации, които няма начин да не ви разсмеят.
Ана се чувстваше като аутсайдерката на училището, въпреки че не беше точно такава, защото имаше двама страхотни приятели в лицето на Джес и Дани, които въпреки засрамващите ситуации, в които попадаше (а те бяха много) бяха до нея и й казваха, че не е станало нищо особено. Те я приемаха точно такава, каквато е. Много често ставахме свидетели на телефонни секретари, бележки и мейли, разменяни между Ана и Джес, които бяха невероятно забавни, пресъздаващи по много истински начин приятелството между две най – добри приятелки.  Кучето на Ана постоянно вършеше откачени неща, които я поставяха в неловки ситуации в най – неподходящите моменти, но историите с него донесоха много забава в книгата. Любовта й към него и това, че в най – трудните си моменти, когато беше разстроена го взимаше със себе си в килера и по някакъв начин това я успокояваше, бе очарователно.
Ана прие доста по – добре, отколкото очаквах годежа на баща си и за кратко време изгради топли отношение с мащехата си и доведената си сестра. От своя страна, те й даваха съвети за това как да бъде по – харесвана, но и едновременно с това да остане себе си. Баща й бе от онези свръх-загрижени бащи, които искат с цялото си сърце щастието на детето си. Ана имаше и близки отношения с майка си, нищо че тя постоянно пътуваше и физически не беше до нея (появи се само за кратко в книгата). С нея общуваше чрез мейли, които бяха пропити с чувството на хумор на Ана и милото отношение на майка й.
По отношение на любовната история, Ана бе малко объркана, защото първоначалното й увлечение към най – известното момче в училище – Брендън, от километри личеше, че не истинско и че много по – подходящ за нея, и по характер и по интереси (страстта й към комиксите), е Конър.


„Аз съм знаменитост” е изключително лека и приятна книга, която се чете на един дъх и би оправила всяко лошо настроение. Тя е пропита с чувство за хумор,  имаше свежи и много реални персонажи, проследихме и едни очарователни взаимоотношения между две най – добри приятелки и връзката между родител и дете.

Коментари