5 причини да прочетете "Пасажер" от Александра Бракен


Преди броени часове завърших "Пасажер" и все още съм в еуфория. Знаех, че ще харесам книгата, но не очаквах да се ВЛЮБЯ в нея. Днешният ми пост ще е малко по-различен, но и ще следва последователността ми в ревютата като представи 5 причини, заради които си заслужава да прочетете "Пасажер". 



1.Пътуване във времето
- Не знам колко от вас са почитатели на този елемент в книгите, но лично аз съм влюбена в историите за пътуване във времето! А специално в "Пасажер" този елемент е развит по изключително интересен начин. Няколко фамилии, способни да странстват през вековете, но без да променят хода на бъдещето, тайни проходи, пръснати по цялото земно кълбо и отвеждащи към различни епохи и една машина, способна да преобърне целия свят на пътешествениците и да предизвика тежки конфликти. 

2.Различни дестинации
- Пътуването във времето на главните пътешестващи герои е съпроводено и с посещението на различни дестинации. От дълбоките води на Атлантическия океан, през небезизвестните Ню Йорк, Лондон и Париж, до екзотичните Ангкор и Дамаск, Александра Бракен се справя много успешно със задачата да пренесе читателя по тези места, предоставяйки достатъчно добри описания, с които въображението да се развихри и да изгради една жива картина на странстванията на героите. 

3.Николас и Ета
- Технически това са цели две причини, обединени в една. Представете си най-харизматичния герой. А сега го умножете по две. Ето това е Николас. Не е трудно да се влюбиш в Николас - моряк и пътешественик, очарователен мечтател, винаги мислещ за останалите, който обаче често се подценява... Нищо изненадващо предвид расата му и епохите, в които бе принуден да отскача и живее. Хенриета - Ета, не е от онези физически силни героини, но пък е изключително интелигентна, остроумна, музикална и... тепърва учеща се да борави със старовремски оръжия ;) Едва ли е нужно да казвам, че двамата са забележителен тандем, което ни отвежда до следваща причина...

4.Стопляща сърцето любовна история
- Ета и Ник се превърнаха в една от най-любимите ми двойки от книги някога! Нещата между тях се случват естествено, а откраднатите им целувки и романтични моменти са очарователни, но без излишен мелодраматизъм. Двамата подхождат с изключително разбиране и уважение един към друг, а обединена, двойката им се справя и с най-заплетените загадки по пътя към времевата машина - астролабията, даваща неподозирана власт, дори и когато враговете постоянно са по петите им.

5.Краят
- Колко ли странно звучи "Прочетете книгата, заради края ѝ". Е, не толкова, когато това е само една от причините. Краят, краят... Краят е черешката на тортата в "Пасажер". Разкриващ шокиращи тайни и задаващ началото на едно ново приключение, в което главните герои да се гмурнат... 

+ Бонус причина: Сара Дж. Маас я препоръчва - "Хваща те за сърцето още от първата страница и не те пуска и за миг до унищожителния си, потресаващ финал". Напълно се присъединявам към това мнение!

Линк към Инстаграм профила ми :)

Коментари