Top 5 Wednesday (9)


Днешният топ 5 е на книги, засягащи тежки и сериозни теми (като депресия, сексуално насилие, самоубийство, заболяване и т.н.) Като цяло не съм почитател на този тип книги, защото винаги са ме натоварвали, а приемам книгите по - скоро като начин за разтоварване, но все пак ето заглавия, засягащи тежки теми, които са ми допаднали:

5.Да остана ли? от Гейл Форман - Предполагам сте чували за тази книга, защото миналата година излезе и филм по нея. Харесам лекотата, с която Гейл пише и въпреки че книгата бе изключително тежка и ме кара да заплача неведнъж, я обикнах. 

4.Без Хоуп от Колийн Хувър - Спойлер! Главната героиня в книгата е била сексуално тормозена като малка от баща си и това се бе отразило на целия й настоящ живот. Книгата не беше през цялото време тежка - имаше и някои забавни моменти, което може би допринесе да я харесам повече.

3.13 причини защо от Джей Ашър - Все още понякога мисля за тази книга. Тя разказваше за 13 - те причини на Хана Бейкър да се самоубие, които бяха под формата на касетки, пратени до 13 - те души отговорни за самоубийството й. Книгата ме накара да се замисля много по - сериозно над темата "самоубийство" и защо хората прибягват до това решение, а и беше написана по много увлекателен начин.

2.Морето на спокойствието от Катя Милей - Това, което изключително ме докосна, е как книгата показваше, че хората могат да се спасят един друг, но само ако наистина го поискат и пожелаят. За мен тя бе едно емоционално пътешествие, което препоръчвам на всеки. Ревю - тук.

1.Ти срещу мен от Джени Даунам - Това бе книгата, която се настани в сърцето ми още с първата си страница. Чувствах, че съм заедно с героите и търсех невъзможните решения на множеството проблеми. Четенето на книгата не беше никак леко преживяване, особено що се касаеше до сложните взаимоотношения между персонажите. Ревю - тук.

Коментари

  1. Като прочетох темата веднага ми изникна "13 причини защо", която си седи недовършена. На "Да остана ли?" гледах само филма и много ми хареса. Избрала си прекрасни книги. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти <3 "Да остана ли?" е прекрасно написана книга, препоръчвам я :)

      Изтриване
  2. Много хубав пост :)От посочените книги съм чела само "Да остана ли ? "и мога да кажа ,че ми хареса :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар