"Звезден полет" от Мелиса Ландърс - ревю

  Животът в далечните райони на галактиката е мъчна битка, изпълнена с опасности и беззаконие, и Солара Брукс няма търпение да го започне. Отгледана от монахини в сиропиталище на Земята, изкарваща прехраната си като механик, тя копнее за шанс да започне начисто някъде, където никого не го е грижа, че има машинно масло под ноктите… и татуировки на бивш затворник по кокалчетата на пръстите.
   В отчаянието си да се добере до далечните райони Солара се съгласява да стане прислужник на борда на интергалактически кораб, който да я откара възможно най-близо. За нещастие се оказва, че трябва да отговаря на прищевките на Доран Сполдинг, наследник на междугалактическа петролна компания, стар познайник на Солара от миналото. А сега, както и преди, единствената му мисия, изглежда, е да ѝ вгорчи живота.
   Но по стечение на обстоятелствата двамата се оказват вързани един за друг и на борда на "Банши" – кораб със съмнителна репутация. Докато Солара се бори за оцеляването им, опитвайки се да разбере доколко може да се довери на банда загадъчни пирати, Доран научава, че е замесен в интерпланетарна конспирация, започнала на Земята. А той също крие свои тайни. Тайни и координати към мистериозна планета...  


   “Звезден полет” е едно напрегнато пътешествие в открития космос в компанията на момиче с престъпно минало, момче, наследник на голяма корпорация, по настоящем – преследвано от закона, принцеса, избягала от воюващо кралство, загадъчен тип със свежо чувство за хумор, крадец с изключително добра душа и капитан готов да даде живота си за своя екипаж... А да, и в компанията на много опасни бандити, които постоянно вървят по петите им.
   Романът беше наситен с екшън и напрежение, състоящи се в постоянни космически битки и преследвания, неочаквани разкрития и тайни, готови да преобърнат животите на героите на 180 градуса. Мелиса Ландърс описваше по забележителен начин космическата обстановка, карайки я да оживява пред очите на читателя. Освен за това всяка страница да буди любопитство, а всяка глава да изненадва малко или много, Ландърс се беше постарала и при изгражането на героите, правейки ги пъстри и доста интригуващи.
   Солара Брукс беше от онези борбени момичета, които знаят как на всяка цена да постигат целите си. Бягайки от миналото си, тя търсеше един нов живот на планета, където да може да се отдаде на любимата си работа като механик. Тя наистина започна нов живот, но на място и с хора, които не бе очаквала. Това, което ме впечатли при Солара, беше, че въпреки миналото си, белязано от загубата на близки за нея хора и предателства, тя успя да се довери на един от най – омразните за нея хора от екипажа на „Банши”, да му разкаже своята история и да му отдаде дори сърцето си.


   Доран започна като един тип герой, често срещан в книгите – този на разглезения  богаташки син, който си мисли, че може да притежава всичко. Престоят на „Банши” промени в голяма степен и него, правейки го далеч по - съпричастен към съдбите на останалите и изтръгвайки егоизма от него. Подобно на останалите персонажи от книгата,  Доран също криеше своето драматично минало, надянал маската на непукист, но освен загубите от детството, той криеше и тайни, които бяха способни за застрашат животите на екипажа на "Банши". Несъмнено много интересно беше постепенното разплитане на мистериите около него - не само около личната му история, но и около цялата конспирация срещу неговата личност. 
   Малко за второстепенните персонажи в романа: Кейн, който през цялото време искрено ме забавляваше със саркастичните си коментари, но и за когото исках да разбера малко повече. Истината е, че не се разбира почти нищо за неговото минало, а смятам, че е доста интересен герой. Касия - принцесата, избрала да бъде самостоятелна, отказвайки се от уговорен брак и бъдеще с човек, когото не обича. Взаимоотношенията между нея и Кейн бяха много сладки, защото зад всяка тяхна привидно груба закачка и спор, прозираше любовта и загрижеността, която изпитваха един към друг. Капитан Роси - този, който беше като баща за всички тях и спасяваше животите им от не една и две смъртоносни ситуации. И Рони - крадецът, който заслужено получи своя втори шанс... 
   Това, което най - много ме спечели в книгата, беше топлата семейна обстановка на "борда" на "Банши" - тази шарена компания се крепеше на много обич, привързаност, постепенно спечелено доверие и жертвоготовност.

   Космическа атмосфера, силни драматични моменти, вълнуващи битки и цели две пленителни любовни истории - несъмнено трябва да дадете шанс на "Звезден полет"!

Коментари