"Ангелски свят" от Сюзън Ий - ревю


   Помисляйки я за чудовище, група хора залавя Пейдж, сестричката на Пенрин, и сблъсъкът завършва кърваво. Пейдж изчезва, свидетелите са ужасени, майката на момичетата е съкрушена. Пенрин тръгва из Сан Франциско след сестра си - само че защо улиците са толкова пусти? Къде са отишли всички? Търсенето я отвежда до сърцето на ангелския план и тя успява да зърне силите зад техните решения, но разбира и до какви страховити крайности са склонни да стигнат...
    Междувременно Рафи отчаяно издирва крилата си. Без тях не би могъл да се присъедини към ангелите и да застане начело, като предводител, както му е отредено. Ала когато трябва да реши дали да получи крилата си, или да спаси Пенрин, кое ще избере?

Благодаря на издателство Емас за възможността да прочета книгата!

   Продължението на „Ангелско нашествие” – „Ангелски свят”, изненадва с двойна доза екшън, нови и по – опасни предизвикателства пред героите и разплитането на някои мистерии от света на ангелите! И ако в предишната книга, ангелите бяха ужасяващи същества, унищожаващи постепенно човечеството, то в тази книга те в още по – голяма степен показаха „грозните” си лица, унижавайки и мачкайки човешките същества, създавайки нови свои чудовища и жадувайки повече от всякога за власт!
   Както казах, тази книга беше много по – динамична, както и много по - кървава от предишната, затова за мен беше изненадващо, че в нея научих много повече не само за света на ангелите, техните разбирания, експериментите, които правеха с хората, а също и резултатите от въпросните опити върху хора, но и за главните персонажи – Рафи, Пенрин, също и сестра ѝ -  Пейдж... Беше интересно и, че действието започна точно от момента, в който приключи предишната книга - най – вече заради дългоочакваната реакция на околните след „възкръсването” на Пенрин.
    Не мога да кажа, че Пенрин ме изненадва като героиня, или пък, че ми е любима, тъй като съм се сблъсквала с много подобни персонажи  в други книги, но пък мога да говоря за развитието на Пенрин в тази. В продължението тя отново имаше своите моменти на слабост, колебания, но пък получи много ценни уроци за това как да си борави с най – важното оръжие в света на ангелите – меча, както в сънищата/виденията си, така и на терен срещу свирепи ангели, което според мен я направи много по - уверена в способностите ѝ. Чувствата ѝ през тази книга преминаха през най – различни гами: на страх, отчаяние, гняв от това, което ангелите бяха причинили на сестра ѝ, увереност, смелост. Хората около Пенрин – майка ѝ и един друг персонаж, жертва на ангелските експерименти - Клара, очакваха тя да взема крайните решения, което доразви способността ѝ да се доверява на инстинктите си (това, че те понякога я подвеждаха, е друг въпрос...)    Моментите между Рафи и Пенрин почти отсъстваха от тази книга, тъй като самият Рафи нямаше голяма роля преди последните стотина страници на романа. Това не значи, че не научихме страшно много за неговото минало - воинът, който брани не само своите братя-ангели, но и невинните човешки същества, както и за чувствата му във времето на някои емоционални преживявания - всичко това, чрез неговия меч, станал свидетел на по - важните моменти от живота му. 
   Малката, невинна сестра на Пенрин - Пейдж, жертва на ангелски експеримент, също имаше своята голяма роля в някои от важните за книгата битки, превръщайки се в ценно оръжие. Комуникацията между двете сестри не беше особено застъпена в романа, но силно се надявам в следващия да бъде наблегнато на нея, защото смятам, че наистина би се получила чудесна връзка между двете, предвид взаимната загриженост, която изпитват. Майка им и в тази книга действаше по своя леко откачен начин, но пък също така отново доказа колко силна любов изпитва към двете си дъщери.  Колкото до една друга героиня, която споменах по - рано -  Клара, жертва на ангелите, семейната ѝ драма лично за мен бе най - емоционалният момент в цялата книга. И последно - Белиал - ако сте си мислели, че не може повече да го намразите, почакайте да видите лицето му в тази книга!

   Наситена с кървави битки, ужасяващи чудовища, зараждаща се война, емоционални преживявания, продължението на "Ангелско нашествие" няма да ви разочарова нито за миг!

Коментари

  1. Прекрасно ревю ^^ Завърших книгата преди няколко дни, а вече нямам търпение за излизането на следващата, но за жалост и последна книга от поредицата :(

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар