"Неочаквано едно лято..." от Джули Джеймс - ревю

   Виктория е била свидетел на нещастния край на достатъчно връзки, та завинаги да се откаже от идеята за брак. Което не означава, че има нещо против неангажиращите авантюри… Но не и със самонадеяния й нов съсед. Ала когато се съгласява да поеме случая на сестра му, тя е твърдо решена да спечели… дори ако за това се налага да обедини усилия с него.
   Форд иска да открие мъжа, който е направил дете на сестра му, а след това я е зарязал. Готов е дори да се съюзи с Виктория въпреки факта, че красивата брюнетка го дразни както никоя друга жена. Ала колкото повече време прекарва с нея, толкова по-ясно си дава сметка, че единствената жена, толкова скептично настроена към любовта, колкото и той самият, е точно тази, в която би могъл да се влюби...


Благодаря на издателство Ибис за възможността!

   „Неочаквано едно лято...” напълно очаквано ми допадна. Получих свежи персонажи със завидно чувство за хумор, които постоянно си разменяха хапливи реплики, но между които несъмнено прехвърчаха много искри.
   Виктория беше изключително силна жена: независима, целеустремена. Държеше на работата си, но и не беше от онези кариеристи: винаги намираше време за себе си. Когато четях за нея, нямаше как да не правя препратки с феминизма и темата за „женската сила”. Авторката бе изградила героиня, която за пореден път доказва, че жените не са просто домакини, чието задължение е да раждат деца и да се грижат за тях. Те могат да изграждат стабилна кариера, да се издигат в работата си наравно с мъжете, да бъдат упорити, да се изправят пред трудностите сами и да излизат от тях с високо вдигната глава. Възхищавах се на Виктория, че беше успяла в работата си, не разчиташе на никого и съумяваше постепенно да се изправи пред страховете си.
   Форд бе от онези мъже, които не търсеха ангажираща връзка (впрочем и Виктория бе такава), но далеч не беше женкар, който зарязва жените след една вечер с тях. Всъщност той се отнасяше много мило към жените и дори именно той ги предпазваше от някои от грешките, които можеха да направят. Беше изключително грижовен брат, който помагаше на сестра си да се справи с трудностите, които тя срещаше в момента.    


   Сестрата на Форд бе тази, която обедини него и Виктория. Те се впуснаха в издирването на бащата на детето на Никол (сестра му) и това доведе до множество комични ситуации помежду им, много нажежени такива, но също доведе и до създаването на една силна и емоционална връзка между тях. Те споделиха един с друг най – големите си страхове и си помогнаха взаимно да се справят  с тях. Двамата несъмнено си приличаха по множество параграфи, а и още от началото на книгата имаше много химия между тях, така че знаех, че си подхождат страшно много като двойка.

   „Неочаквано едно лято...” е една свежа, забавна и романтична книга, която е еднакво подходяща както за студените дни у дома, на топло, така и за горещите такива на плажа. Препоръчвам я на почитателите на романтиката, поднесена с щипка чувство за хумор!

Коментари