Top 5 Wednesday (18)


Днешният топ 5 е посветен на подценяваните книги. И друг път съм писала за книги, които заслужават повече внимание, било то в тагове или в отделни постове с препоръки (ако желаете, може да надникнете в този мой пост), затова не ми беше трудно веднага да посоча пет заглавия, които заслужават повече читателско внимание:

5."Въглен в пепелта" от Сабаа Тахир - Мислех си, че книгата получава доста голямо внимание, предвид ревютата за нея, които изчетох (повечето от тях положителни), но явно не е достатъчно, след като има опасност останалите части да не бъдат преведени на български. Тъжно, защото с този дебютен роман, смятам, че Сабаа даде заявка за една много силна и напрегната поредица. Ревюто ми за книгата тук.

4."Вестители" от Цветелина Владимирова - Радвам се, че покрай процеса по издаването на втората книга от тази поредица, се шуми повече за нея, защото тя определено си заслужава. Един интересен фентъзи роман, написан от българка, който започнах да чета с големи предразсдъци, а не биваше. Ревю - тук.

3."Морето на спокойствието" от Катя Милей - Смятам, че тази книга заслужава много по-голямо внимание, заради проблемите, които засяга и взаимоотношенията в нея. Книгата е едновременно тъжна, красива и много романтична. Тук може да прочетете повече за нея. 

2."Тези плитки гробове" от Дженифър Донъли - Явно не успявам да се сдържа и винаги в постове, свързани с подценени книги, включвам и името на Дженифър Донъли. Този роман отново ме спечели с невероятния стил на писане на Донъли. Историята беше завладяваща и тайнствена, включваше малко екшън, силна и целеустремена героиня, интересна епоха (Ню Йорк в края на 19-ти в.) и разбира се, къде без романтичната история. Ревю.

1."Гънка във времето" от Маделин Ленгъл - Всъщност, тази книга е доста известна в световен мащаб, но за жалост така и не пожъна успеха, който очаквах, тук, в България. А историята е повече от невероятна - съдържаше купища интересни моменти и множество идеи за интерпретация. Бих описала стила на писане като еднакво насочен и към децата, и към възрастните - една книга, подходяща за всеки със сърце. Ревю - тук.

Коментари