"Споделени тайни" от Колийн Хувър - ревю

   Обърн Рийд е твърдо решена да възстанови разрушения си живот и да преодолее болката от миналото. В търсене на работа тя попада на художествено ателие, чиито предни прозорци са облепени с малки листчета, съдържащи най-съкровените, споделени тайни и признания на случайни хора. Обърн е разтърсена от анонимните бележки, тъй като и тя крие тайна от своето минало, която никой не бива да научава – най-вече Оуен Джентри, младият художник със зелени очи, който черпи вдъхновение за картините си от историите на другите хора и превръща най-мрачните тайни в най-чисто изкуство.
   Неочаквано и за самата нея, Обърн е дълбоко привлечена от загадъчния художник, който също е силно привлечен от нея и буквално я умолява да работи за него.
   Двамата поемат на едно пътуване, което никой от тях не е очаквал. А тайните, които толкова дълго са таили в душите си, ще изплуват и ще променят живота им завинаги…

Благодаря на издателство Ибис за възможността да прочета книгата!

   Отново красиво поднесена романтична история от Колийн Хувър! "Споделени тайни" поднася 270 страници, изпълнени с много любов, изкуство и трагизъм. 270 страници, които разплакват, усмихват и докосват най-нежните струни на сърцето. 
   Независимо от емоционалните теми, които разисква като основната от които - загубата на близък човек, талантът на Колийн Хувър, както неведнъж съм казвала, е в това, че пише изключително леко. Защото въпреки тъгата, тежките съдби, с които се сблъсква читателят, книгата увлича в една история, написана по невероятно нежен, докосващ и красив начин. Постоянното присъствие на изкуството в тази книга, я направи дори още по-близка до сърцето ми. Картините, които изненадваха от страниците на романа, за да разкажат своята история, бяха един несъмнено оригинален начин да се отдаде дължимото и на изобразителното изкуство.  Колкото до героите - книгата бе написана от името и на двамата главни персонажи, което спомогна много за това да опозная всеки един от тях със своята лична трагедия.
   А първата, с която ни запознава романът, е Обърн Рийд - млада жена с покъртителна история от тийнейджърските години. Загубила любовта на живота си именно през тези си години, вече пораснала и притисната от обстоятелствата, Обърн се озовава в Тексас - града, който ѝ напомня за същата тази загуба. Ужасната работа, сухият климат и липсата по дома далеч не помагат на Обърн да заобича повече мястото, докато не попада на артистичния Оуен Джентри, разбира се, който бързо променя това. Хареса ми лекотата в образа на Обърн - смятам, че тя беше един наистина жив и реалистично поднесен персонаж, особено що се отнася до чисто човешките емоции - тъгата от загубата, а и твърдоглавата готовност на човек да се бори за това, което е негово.
   Оуен се превърна в необходимия лъч надежда и радост в живота на Обърн. Обвързан с миналото на Обърн, без тя дори да подозира, той имаше намерение да стане част и от нейното бъдеще. Но преди това трябваше да се справи и с кашите в своя живот. Оуен също бе споходен от нелека съдба, преживявайки тежък инцидент в миналото си, за който все още изпитваше вина и който трайно се бе отразил върху взаимоотношенията с единствения му останал родител - неговия баща. Изкуството обаче бе успяло да си проправи път в живота му, сблъсквайки го с тайните на стотици хора и давайки му поле за изява не само на своите, но и на чувствата на другите. И едва ли е необходимо да споменавам, че мигновено обикнах артистичната му и емоционална натура, но за всеки случай - ОБОЖАВАМ ГО!
   Връзката между Обърн и Оуен някак си успя да бъде едновременно мигновена и постепенно изградена. Между двамата определено имаше привличане още при първата им среща, но по-силната връзка между тях се изграждаше с бавното им разкриване един пред друг, постепенното преминаване на границите и на НЕсподелените тайни, станали споделени. Най-вече ми допадна това, че авторката бе дала шанс да проследим как те се опитват да се справят с проблемите си индивидуално, а сетне и заедно, като двойка. 


Ако желаете да се гмурнете в емоционално пътешествие, наситено с много болка, но и с немалко усмихващи моменти, нежна романтика и страст, ви препоръчвам Колийн Хувър и романът ѝ "Споделени тайни" да застанат начело на списъка ви! :)

Коментари