The Quotes Book Tag


Много благодаря на Юли и Памела, които ме тагнаха за този таг. Подобно на Памела изпитах големи затруднения, защото нямам навика да си записвам любими цитати, но ето какво се получи: 

1.Отвори книгата, която те въведе в четенето и напиши любимият си цитат от нея или просто първият цитат, който ти хване окото:
- Колебах се дали да избера книга от детството, която ме е запалила по четенето или "Здрач", която зададе началото на страстта ми към YA книгите. В крайна сметка избрах книгата "Лили Чудото взривява цирка", спирайки се на случайна страница със случаен цитат: "В цирка настана пълна тишина. Чуваше се само съскането на горящото въже. Напрежението бе непоносимо - и тогава дойде гърмът, който скова всички! Синьорина Експлозива, живото гюле, прелетя като снаряд през цирка. Хората извикаха като един. Но синьорината вече танцуваше невредима по манежа и се покланяше във всички посоки."

2.Напиши любимият си цитат/цитати в този момент:
- Нямам такъв, затова ще напиша любимия си цитат за всички времена: "Любовта никога не изисква, а само дава. Любовта само страда, не съжалява и не отмъщава." - Ганди

3.Цитат от любимата ти книга:
- "Ще мисля за това утре, когато събера повече сили да го понеса" - "Отнесени от вихъра"

4.Цитат от любимият ти автор, който не е нужно да е от някоя книга, даже е препоръчително да не е:
- "Няма чар, който да е равен на добротата на сърцето." - Джейн Остин

5.Отиди до рафтовете си и избери книгата, която съответства на номера ти в клас  (а ако не си ученик - номера на буквата, с която започва името ти):
- 12 номер - "Прелестно изкупление" от Ками Гарсия и Маргарет Стоъл. Отново отварям на произволна страница: "Той ме погледна със странно изражение, а устните му се извиха от едната страна на другата. Надявах се, наистина се надявах това да беше усмивка."

6.Любимият цитат от края на книга:
- Един от любимите ми: "Знам, че ни чакат тежки моменти, смутни времена. Знам, че нещата няма винаги да се случват така, както ние искаме... и ще трябва да си припомняме едни на друг, че сами сме си избрали тази съдба. Не всички ветрове ще са попътни. Това не е щастлив край. Много повече е." - "Единствената"

7.Вземи една random  книга и напиши първото изречение, което ти хване окото:
- "Докато четях романа, се опитвах да се настроя на дълбокомислена вълна, но незнайно защо си представях само как устройвам щури купони" - "Огнено сърце"

8.Цитат от книга, която четеш сега:
- "Тя не задържаше сълзите си. Сълзи нямаше. Отчаяно искаше да заплаче, но не можеше" - "Тези плитки гробове"

9.Направи изречение от заглавията на книги (Ако е нужно може да се добавят частици, съюзи, предлози и да се сменя формата на глагола/думата):
- Легендата за алената кралица, огнената наследница на бунтовниците, достигна до града от стъкло.

10.Кой цитат би си сложила на чаша/тениска
- Всъщност мисля, че цитатът, който използвах за трети въпрос, е доста подходящ.

11.Кой цитат те обижда:
- Не се обиждам от цитати.

12.Кой цитат те описва най-добре:
- "Радвай се на това, което имаш, на всеки малак детайл, където и да си. Не мисли за това къде не си." - "Последна саможертва"

По повод завършването, една моя съученичка написа кратко стихче за мен и смятам, че е подходящо да го спомена за този въпрос:
Романтика на малък плаж - 
лятна приказка в меланж 
за момичето, което преоткрива любовта
в книгите, а скоро и в живота!

Благодаря, Мади! Прекрасно е! <3

Коментари

Публикуване на коментар