"Само една нощ" от Симона Арнщед - ревю

   В убийствения свят на шведския банков елит никой не знае това по-добре от корпоративния вълк Дейвид Хамар. Безскрупулен. Жесток. Неудържим. Той е на път да постигне най-голямата си цел – „Инвестум“. След години планиране всички играчи са заели местата си и Дейвид има нужда само от един коз – от един-единствен член на аристократичната банкова фамилия Де ла Грип. Наталия.
   Елегантна, брилянтна, обречена да успее в един напълно мъжки свят, Наталия не може да отклони неочакваната покана за обяд на Дейвид. Всички знаят, че той е богат, опасен и безсъвестен. Това, което младата жена не очаква да открие обаче, е, че той е също така дълбоко наранен.
   Привличането между двамата е немислимо, но дългите шведски нощи таят афера, която е на път да извади наяве дълбоко пазени тайни, да промени завинаги едно семейство и да накара Дейвид и Наталия да се изправят пред страховете и желанията си.


Благодаря на издателство Егмонт за възможността!

  “Само една нощ” беше опияняващо четиво, което с всяка своя страница предизвикваше хиляди емоции у мен! Симона Арнщед бе изградила великолепни персонажи, а взаимоотношенията между тях бяха изключително интересни за проследяване. Любовта, страстта, лъжите и семейните тайни – неизменна част от страниците на книгата, бяха поднесени по наистина завладяващ начин! 
   Стилът на Арнщед беше описателен, но не и отегчителен. Тя успява да въведе читателя в този свят на власт, пари и задкулисни игри, без да се впуска в подробности и сложни термини, но давайки достатъчно, за да се почувстваш част от атмосферата на романа. Другото, което изключително ми допадна в стила й, бяха добре изградените персонажи – реалистично представени, едновременно показващи своите слабости, но и силни страни. Драматичното минало на всеки един от тях, изградило ги като силни, но и на моменти раними личности.
   Наталия бе дамата в смятания от баща й „мъжки бизнес”. Често подценявана, но оставаща все така целеустремена и амбициозна, тя се стараеше безуспешно да спечели одобрението му, за да намери своето място в неговата компания „Инвестум”. Преуспялата Наталия дължеше всичките си успехи в кариерата само и единствено на себе си, но баща й, мъж с доста закостенели разбирания за живота, оставаше все така сляп за уменията й в този бизнес, само поради факта, че е „жена”.


   Дейвид Хамър си бе спечелил доста врагове, заради своята безскрупулност, но и верни приятели, които заставаха зад гърба му и в най – тежките ситуации за компанията. С находчивост и интелигентност, той бе повече от преуспял в своята сфера, но ужасното му детство и тежко минало го преследваха и той копнееше за отмъщение за своето нещастие и това на семейството си. По ирония на съдбата, хората, от които търсеше възмездие, бяха членовете на семейство Де ла Грил, а младата Наталия де ла Грил – първата жена, докоснала се до сърцето на Дейвид и успяла да свали защитните му стени.
   Романтиката в романа бе представена по две линии. От една страна - Дейвид и Наталия (тяхното само една нощ се превърна в нощи...), между които освен бушуващата страст и силно привличане, имаше и дълбока емоционална връзка, която постепенно разкриваше по нещичко за всеки един от тях. Един от въпросите, които постави романът по отношение на тяхната връзка, бе дали любовта е достатъчна, за да забрави човек за личното си отмъщение. От друга страна ни бяха представени Аса и Майкъл, най – добрите приятели на двамата главни герои. Връзката между тях ме привлече повече, вероятно защото имаха “история” заедно, която не бе разказана с големи подробности, но напълно обясняваше взаимоотношенията им. Надявам се в следващите книги да получим повече от тази сладка, любовно – омразна връзка помежду им.


   Ако търсите книга за любов в един безскрупулен свят на пари и власт, различни герои, със силно изградени взаимоотношения помежду си, драматична завръзка и много напрегната кулминация, то „Само една нощ” е за вас!

Коментари