Какво прочетох през месец април

Този месец прочетох общо 8 книги. Въпреки, че отново не успях да прочета книгите, които си бях определила, (от тях прочетох едва 3) съм доволна, защото попаднах на няколко страхотни заглавия.


1.Последна песен - Никълъс Спаркс. Това е първата книга, която прочетох през този месец и... Обожавам я! Бях почти убедена, че ще я харесам и така и стана. Написала съм и ревю за нея - тук. 5/5 звезди за книгата.


2.Тайният живот на Беки Б. - Софи Кинсела. Най - накрая успях да прочета тази книга. Беше много забавна, написана със страхотно чувство за хумор и с невероятни герои. Беки беше един невероятен образ. Пристрастена към пазаруването, на моменти и на мен ми се приискваше да отида в някой мол и да се отдам на шопинг (добре че не го направих). Правеше страшни глупости през повече време и попадаше в ситуации, които биха засрамили всеки. Беше забавно, свежо четиво, което го препоръчвам за лошо настроение (защото тази книжка със сигурност ще ви го оправи) и за всеки с голямо чувство за хумор. 5/5 звезди.

3.Тримата мускетари - Александър Дюма. Най - накрая! От колко време чета книгата ли?! Ами от втори март и я прочетох на седми април! Не знам защо ми отне тооолкова много време. Всъщност, книгата ми хареса, заради стила на писане на Дюма, (обожавам "Граф Монте Кристо") но имаше нещо, което ме караше да отлагам прочитането на тази книга и да си намирам други, по - интересни четива. Та затова дадох на книгата 4/5 звезди. 


4.Влюбен до безумие - Рейчъл Гибсън. Защо ми трябваше да си купувам тази книга? Това е едно от книжните ми падения! Тази книга беше просто... глупава. Всяка следваща страница ставаше все по - предвидима и по - предвидима. Нямаше НИТО един разумен герой. Всъщност я прочетох много бързо, защото нямах търпение да свърши. Пропусках страници, но знаех какво става на тях и без да ги чета, просто защото книгата беше... елементарна! С предвидими герои и сюжет. Дадох 2/5 звезди, но май са й много.


5.Ти срещу мен - Джени Даунам. И след онази отвратилена книга, прочетох тази страхотна книга. Не вярвах, че ще ми хареса, но тя ме очарова. Написах и ревю - тук. 5/5 звезди.

6.Танцът на невъзможтине мечти - Сара Оклър. Ревю - тук. 4/5 звезди за книжката.


7.Стъкленият трон - Сара Дж. Маас. Това се превърна в една от любимите ми книги! Как изобщо е успяла Сара Дж. Маас да пресъздаде толкова добре този свят? Това безспорно е една от най - добре написаните книги, които съм чела. Да не говорим за интересните герои, към които не можеш да останеш безразличен. Нямаше как да не напиша ревю и за нея - тук. 5/5 звезди.


8.Ема - Джейн Остин. Прочетох я преди малко и - УАУ! "Гордост и предразсъдъци" безспорно е по - добрата от двете книги, но в тази имаше толкова много ситуации, които не можех да предвидя. Имаше много изненади, сюжетът беше представен по - много интересен и грабващ начин и беше написана в невероятния за Джейн Остин стил на писане. Препоръчвам я дори и на хората, които не харесват класики. Дадох 5/5 звезди за книгата.

Коментари

  1. Джейн Остин ми е всичко, нейните класики са едни от малкото които харесвам, че и препрочитам в последствие.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар