"Хартиени сърца" от Али Новак - ревю

Ревю на "Сърца за разбиване"

   Фелисити е планирала цялото си бъдеще.
   След като сестра ѝ е избягала от вкъщи, върху нея е легнала цялата тежест на очакванията на майка ѝ. Затова тя е вложила всичките си усилия в това да има отличен успех, както и да спестява за колежа.
   Само че понякога най-хубавите неща в живота са онези, които не сме планирали да се случат. Както когато Фелисити среща маскиран непоз­нат, докато участва като доброволка в благотворителен бал с маски. Тя със сигурност не си е представяла, че той ще флиртува с нея и със сигурност не е очаквала, че непознатият ще се окаже Алек – един от музикантите на световно­известната група „Хартбрейкърс“. 
   Но тогава Фелисити разкрива шокираща семейна тайна и тя, заедно с Алек и двама нейни приятели поемат на път, за да намерят сес­тра ѝ. А младото момиче ще открие, че неочакваните промени намират свой начин да се случат точно когато имаш най-голяма нужда от тях…

Благодаря на издателство "Ибис" за предоставената възможност!

Едва ли има по-добра комбинация от музика, любов, приятелство и едно неочаквано пътешествие. С "Хартиени сърца" Али Новак ми припомни чувството от това да четеш лека, приятна, наситена с любовни, а също и семейни драми contemporary книга. 

Страстта към музиката и любовта към литературата не бяха чужди на двамата главни герои в книгата. А вероятно между страниците й се намира следващата песен, която ще ви завладее и която ще си пускатe на replay, или пък следващото заглавие, което ще подхванете, като едно от любимите на главната героиня - "Да убиеш присмехулник". Присъствието на музиката и литературата (макар и по-бегло засегната) - две от любимите ми изкуства, ме накараха да разлиствам книгата с копнеж за още и може би дори само те щяха да са достатъчни, за изграждането на интересен сюжет. В него обаче бяха вплетени и едни топли приятелски взаимоотношения, както и някои сериозни семейни въпроси. 



Фелисити беше отдадена на това да бъде перфектната дъщеря в опитите да не разочарова майка си и да компенсира липсата на сестра си. Но дали това я правеше щастлива? Животът й напълно се преобърна, когато тя разкри дълбоко пазена тайна, свързана със семейството си, което я отведе на неочаквано пътешествие в търсене на сестра й. А какво е едно пътешествие без двама страхотни най-добри приятели, които май ще се окажат нещо повече от това и една истинска рок звезда? 

Като член на музикална група, Алек бе обсебен от музиката по един изключително симпатичен начин. Под тихата си и вглъбена в музиката натура, той криеше трудни и студени взаимоотношения със своя баща. В контраст с тези обаче бяха близките му и забавни взаимоотношения с останалите членове на бандата, които успяваха да разчупят напрежението в по-драматичните моменти от романа.

Едва ли е необходимо да казвам, че се влюбих във връзката между Алек и Фелисити. От първата им изпълнена със загадъчност среща до последната им, разтапяща сърцето сцена. Любовната им история не беше от онези свръхдраматични, но имаше своите възходи и падения, които я правеха реалистична, романтична и очарователна за проследяване. 

Али Новак успешно комбинира любовна история със семейна драма, щипка хумор и хубава музика. Със сигурност не е за изпускане!

Коментари