"Съпругът: Наръчник за употреба", "Хипстърът" и "Махмурлукът" от Дж. А. Хейзли и Дж. П. Морис


Сърдечни благодарности към издателство Еднорог за прекрасната изненада!

   Надали беше възможна по-добра комбинация от тази: дъждовен ден, топло одеяло и тези три, пропити с изключително чувство за хумор, книги! Използвайки простички думи (като за възрастни) авторите Хейзли и Морис ме запознаха с "хипстърите", вкараха ме в главата на един "съпруг" и ми преподадоха урок как да се справя с "махмурлука" (за в бъдеще, защото досега не ми се е случвало... честно). А кратките, но много забавни текстчета, бяха гарнирани със страхотни илюстрации, които допълваха комичното чувство.


   "Хипстърът" беше първата от трите книжки, която прочетох. В поредица от къси изречения в нея бяха описани хобитата и интересите на хипстърите, заедно с всички онези странности, които ги правят "хипстъри". А ако самите вие бихте искали да станете част от тях, това би бил един добър наръчник за тази цел... Някога замисляли ли сте се да пиете вода от сълзите на японски фенове?
   

   Последва "Съпругът: Наръчник за употреба", чието четене споделих с майка си. Напълно очаквано, доста се забавлявахме с ФАКТИТЕ, упоменати в тази книга. Например: знаехте ли, че "съпругът чува цели 30% от онова, което му се казва"? Е, с този факт мама беше готова да поспори...


   Завърших комичното преживяване с прочитането на "Махмурлукът", чиято цел далеч не беше да откаже читателя от шампанското, изпито предходната вечер, примесено с бира и текила, но пък обясняваше последствията от изпитото количество алкохол, последвалите засрамващи моменти, както и успешни (и недотам успешни) методи за справяне с този голям враг - махмурлука. 

   И по какъв друг начин бих могла да завърша това импровизирано ревю, освен да препоръчам тези книги, изпълнени с британско чувство за хумор на всички жадни за обилна доза смях и на всички, които биха желали да подарят една такава на приятел.

Коментари