Bookish Scenarios Tag

Много благодаря на Ники, че ме е тагнала. Въпросите са доста интересни и нямам търпение да отговоря.


1.Трябва да се отървеш от всичките си книги и можеш да задържиш по една от всеки от следните жанрове: съвременна литература, фентъзи, нехудожествена литература и друг по твой избор. Кои книги ще задържиш? 
- Ъм, от съвременната литература може би ще избера книгите на Никълъс Спаркс и щом е задължително да е една, то това ще е "Тетрадката". За фентъзи - "Нощният цирк". Нехудожествена литература - "50 места, които да посетите в България през 2015" (все още не съм я чела, но бих искала). И книгата по мой избор реших да е "Скитница".

2.В книжарница си и чуваш тийнейджър да казва на майка си, че не обича да чете, но майка му настоява да вземе някоя книга. Отиваш при тях и препоръчваш книга, която смяташ за подходяща за хора, на които не им допада четенето - коя е тя? 
- Определено "Игрите на глада". Както съм казвала и друг път, мисля, че тази поредица би се харесала на много хора, без значение от пола, годините...

3.Не се чувстваш на себе си и се нуждаеш от подобряване. Коя книга четеш, за да си върнеш доброто настроение? 
- "Теория за любовта от пръв поглед" - толкова е сладка, лека и се усмихвах почти през цялото време, докато я четох. Също така и "Тайният живот на Беки Б." - също мого забавна и приятна книга.

4.Връщаш се назад във времето за ден, в тийнейджърските си години. Коя книга е най-вероятно да се хванеш да четеш? 
- Хм, не знам... Много бих искала да се видя как чета поредицата "Вълците от Мърси Фолс" отново.

5.Твой приятел те изненадва с четиридневно пътуване и имаш един час да се подготвиш. Коя книга ще вземеш за по път? 
- Веднага ще грабна някоя от тези "да прочета", което значи, че ако в момента някой ме изненада с подобно нещо, ще грабна "Пророчеството на гарвана" от Маги Стийвотър, защото най - накрая се сдобих с нея, а Ана ми я препоръча в един пост, който бях написала преди време.

6.Къщата ти е била обрана! Не се тревожи - всички са в безопасност, но библиотеката ти е била претършувана. Коя книга наистина се надяваш да е добре? 
- "Игрите на глада" ще е първата поредица, която ще проверя дали е добре. Страшно обожавам тези книги и въпреки, че в началато, когато излязоха новите корици, съжалявах се имам старите, сега си обичам старите копия и бих се притеснила за тях най - напред.

7.Твой приятел взима назаем книга и я връща в ужасно състояние. Ти а) се преструваш, че не си забелязал/а, б) го молиш да ти купи нова или в) тайно унищожаваш някоя от неговите? 
- Ами... май нито едно от трите. Всъщност, в момента ми се случва нещо подобно, защото очаквам да ми върнат една книга с леко накъдрени страници,  тъй като е била намокрена, но... Със сигурност няма да си мълча, но определено не съм от хората, които ще поискат да им заплатят книгата, а да унищожа някоя книга от отмъщение? Горката книга. Не бих направила подобно нещо.

Тагвам: El Sch и Илияна

Коментари

  1. Въпросите са много интересни, но и много трудни :D Благодаря, че си ме тагнала. Нямам търпение да го направя.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар