Top 5 Wednesday (20)


Здравейте! Днес съм тук с поредния топ 5! Темата е топ 5 книги, които да те избавят от омразния за всички читатели период, наречен Reading slump. Подбрала съм леки и забавни четива, едновременно с това и някои нагрегнати с бързо-развиващо се действие. А ето и на кои заглавия точно се спрях:

5.Прикачен от Рейнбоу Роуъл - Започвам с една много забавна любовна история - еднакво подходяща за по-възрастните почитатели на романтиката, и за тийнейджърите. Книгата върви леко, като включва множество забавни диалози под формата на мейли между двете главни героини, симпатичен странник с необичайна професия и очарователна любовна история. Мнението ми за книгата - тук.

4.Десет малки негърчета от Агата Кристи - Съвсем наскоро прочетох тази книга съм пристрастена! Книгата е малка и достатъчно интригуваща, за да ви избави от един reading slump. Напрежението е част от всяка една страница на романа, а криминалната история, която ви кара да си задавате въпроса "Кой е убиецът?" през цялото време, ще ви държи до късно през нощите (поне при мен беше така)

3.Кажи ми три неща от Джули Бъксбаум - И от Агата Кристи преминаваме към нещо лекичко, подходящо за почитателите на тийн любовните романи. "Кажи ми три неща" съдържа всички елементи, в които любителите на жанра да се влюбят: сладка любовна история, свеж стил, добро чувство за хумор, малко драма и мистерия (но не зловеща мистерия). Героите са симпатични, историята - приятна, а ако сте заинтригувани, може да прочетете по-обстойно за мнението ми тук.

2.Стъкленият трон от Сара Дж. Маас - Още едно различно предложение - този път за читателите, които обичат да се гмурват във фантастични светове. Малко са лошите коментари, които съм чувала за книгите на Сара Дж. Маас, може би заради таланта ѝ да създава силни персонажи, емоционални сцени, напрегнати битки и както казах - фантастични светове! Спрях се на "Стъкленият трон", защото е по-любимата ми от двете поредици, но няма да сгрешите, ако прочетете и другата ѝ! Сара Дж. Маас води до пристрастяване! А тук може да прочетете ревюто ми.

1.Любима книга - Завършвам този пост не с конкретно заглавие, а просто с любимата ви книга. Не знам дали би ви помогнало, но когато аз изпадна в читателски застой, се обръщам към любимите си заглавия за "вдъхновение", така да го кажем - препрочитам любими моменти и отново ми се приисква да се гмурна в света на книгите - току-виж следващата книга, с която се захвана, се превърне в една от любимите ми!

Коментари

  1. То "Стъкленият трон" ще излекува хората, ама може и да ги убие с чувства, мазохистчета да станат малко :дд. Радвам се, че си добавила и ти книга на Агата Кристи. Въпреки че са криминални, са много интересни, но за жалост аз никога не мога да разбира кой е виновника. :дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За "Стъкленият трон" - true story! Колкото до Агата Кристи - този месец се запалих по романите ѝ и наистина са страшно интересни!

      Изтриване
  2. Чудесна публикация! Напълно съгласна съм за творчеството на Сара Дж. Маас - удивителен стил, който всеки път ми припомня защо толкова много обичам света на книгите :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар