Goodreads Book TagМного благодаря на Павлина за този таг <3

1.Коя беше последната книга , която маркирахте като прочетена?
- "Хари Потър и затворникът от Азкабан" и честно казано останах мъъънично разочарована.

2.Кои са книгите , които четете в момента?
- "Гневът и зората", "Марсианецът" (омг, чета я от 6 май...) и "Друговремец", която изключително много харесвам, но все не намирам време, а е тежичка, за да я нося насам-натам.

3.Коя книга добавихте последно към списъка си за четене?
- Не съм добавяла от доста време - просто се отказах да добавям книги, по незнайни и за мен самата причини, но все пак, последно добавена е "Изчезналият герой" от Рик Риърдън.

4.Коя е следващата книга , която сте запланували да прочетете?
- Никога не спазвам плановете си, защото хващам нова книга в зависимост от настроението си, но ако сега трябва да дам отговор, то това ще е четвъртата книга от поредицата за Хари Потър.

5.Използвате ли системата за оценяване на Goodreads?
- Използвам я, но да си призная не съм особено сериозна в оценките си. Много пъти давам повече звезди на дадена книга, отколкото мисля, че заслужава, а често ми се случва и да си променям мнението за книга  известно време след като съм я прочела (например като я сравня с друга, която чета в момента), но не променям оценката си, така че... Не трябва да им се вярва много-много на моите "звездички" в Goodreads.

6.Изпълнихте ли своето читателско предизвикателство за 2016 година?
- Ха-ха, тооолкова сложен въпрос. В началото мисля, че "се предизвиках" със 75 книги, реших че са малко и ги направих 120 (доста амбициозно, предвид факта, че това значи по 10 книги на месец....), реших, че са много и ги направих 100, но като гледах как се движат нещата, осъзнах, че няма да успея, затова сега са 65, а съм прочела 56, тоест, със сигурност ще успея, но след фермана, който изписах, предполагам осъзнахте, че не гледам насериозно и на предизвикателството...

7.Имате ли wishlist?
- Неп.

8.Коя е следващата книга, която планирате да си купите?
- Ъм... не знам...

9.Имате ли любими цитати, който обичате да споделяте?
- Наскоро се запалих по споделянето на цитати и последният, който добавих беше следният: "Щастието е винаги там. Просто трябва да избереш да го видиш. Няма смисъл от това да живееш в тъмнина и да игнорираш светлината на звездите." - Кари Хоуп Флетчър.

10.Кой е любимият ви автор?
- Отбелязала съм доста, затова ще споделя част от тях: Ришел Мийд, Касандра Клеър, Рик Риърдън, Сара Дж. Маас, Джейн Остин...

11.Присъединили ли сте се към някои групи?
- Членувам в пет групи, но рядко влизам в тях.

12.Колко книжни рафтчета (bookshelves) имате в Goodreads?
- Плюс стандартните три, имам още шест - прочетено през 2014, 2015, 2016, българска литература, класика и любими романи.

Коментари