"С обич, завинаги, Лара Джийн" от Джени Хан - ревю

Ревю на първата книга.
Ревю на втората книга.

   Лара Джийн е щастлива, че най-накрая всичко в живота й върви по план. А и предстоят още толкова интересни неща: екскурзията на класа им до Ню Йорк, денят на завършването, традиционната седмица на плажа след дипломирането, както и сватбата на баща й с госпожица Ротсчайлд. А после двамата с Питър ще заминат за колежа, който е достатъчно близо до дома й, за да може тя да се връща през уикендите вкъщи и да пече любимите си шоколадови сладки.
   Животът не може да бъде по-хубав!
   Или поне така мисли Лара Джийн, докато не получава неочаквана вест.
   Сега момичето, което се страхува от промени, ще трябва да преосмисли своите планове. А когато сърцето и разумът ти говорят различни неща, кое трябва да послушаш?


Благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност!


   "С обич, завинаги, Лара Джийн" слага край на една от най-сладките и романтични поредици, които съм чела. Пътят, който Лара Джийн и Питър извървяха, беше осеян с немалко възходи и падения, а напълно логичният финал на любовната им история, беше изключително топъл, чувствен и сърдечен.
    "С обич, завинаги, Лара Джийн" съдържаше немалко интересни теми - като несигурността и колебанието при влизането в колеж, преследването на мечтите, справянето с отказите, но и новите възможности, които се отварят от най-неочакваните места. Всички тези емоции съпровождаха главната героиня - Лара Джийн, по пътя ѝ към влизането в колеж и затварянето на една страница от живота ѝ, каквото бе гимназиалният живот. Наред с тези емоционални моменти, в живота и семейството на Лара се появи Трина, а сватбата между нея и бащата на Лара Джийн беше поредното нещо, върху което Лара да съсредоточи енергията си. 
   Питър Кавински - първата целувка на Лара Джийн и първата ѝ сериозна връзка, от своя страна имаше сигурно бъдеще пред себе си в престижен колеж, който щеше да осъществи мечтите му... Без една - да бъде с момичето, в което е влюбен. Джени Хан далеч не беше направила "щастливия край" на Лара и Питър лесен, а постоянно поставяше пред тях перипетии, какъвто и в случая с тази книга се яви колежът. Колежът, който постави въпроси пред тях като това ще издържи ли връзката им голямото разстояние и заслужава ли си да пожертваш себе си и мечтите си, за да бъдеш с човека, когото обичаш?
   Двете сестри на Лара Джийн, с които образуват ненадминатото трио "момичета Сонг", също имаха немалка роля в книгата. Малката, или смея да твърдя - пораснала Кити, пръскаше от очарованието и остроумието си през цялото време и успяваше да разведри обстановката в някои от по-емоционалните моменти, а по-голямата сестра на Лара - Марго, се справяше с привикването към новия член на семейството - Трина, макар и с неособено голям ентусиазъм. Любовната история между Трина и бащата на "момичетата Сонг" беше още една прекрасна част от книгата, която допринасяше с романтични моменти и намигваше за втория шанс в любовта и шанса човек отново да намери щастието след голяма загуба. 

   Влюбена съм в трилогията за Лара Джийн и не се съмнявам, че ще се връщам към нея, когато ми се прииска да се впусна в очарователна любовна история. "С обич, завинаги, Лара Джийн" беше перфектното сбогуване с Лара Джийн - романтичката, влюбена в печенето на курабии и четенето, с което се затвори и една глава от нейния живот - тази, посветена на първата голяма любов и гимназията.

Коментари

  1. Страхотен сайт... Обожавам да чета такива блогове! Разтоварват ме, от гадните новини по телевизора... Благодаря за полезната инфомация! Желая Ви успех и здраве!
    👨‍🍳 Gladen - кулинарна мрежа за гладници 😋

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар