"Ейнджъл" от Джос Стърлинг - ревю

   Ейнджъл е импулсивна. Не й е лесно да прикрива савантската си способност да контролира водата. Тя се запознава с отнесения, красив Маркъс на музикален фестивал, в който участват и двамата, и се оказва в непознати води. Когато той пее, душата й отговаря със своя собствена музика. Също като прилива тяхното взаимно привличане не може да бъде спряно, но недоверието на Маркъс към дарбата на Ейнджъл е още по-силно. Как изобщо биха могли да бъдат заедно, щом Маркъс е неспособен да приеме това, което Ейнджъл е, както и това какво биха могли да означават те един за друг? И докато примката се затяга около общността на савантите, настъпва време всеки да избере страна.


Много благодаря на издателство Егмонт за предоставената възможност!

    Джос Стърлинг не изневери и с тази книга на лекия си, невероятен стил на писане, който вълнува, изненадва и донася само приятни емоции. Обичам начина, по който тя изгражда героите си и характерите им. Обичам любовните истории и топлите взаимоотношения, които тя създава между персонажите. Обичам лекото чувство за хумор, което долавям, докато чета книгите й. Обичам… всичко!



   Още от първата страница се влюбих в героинята на Ейнджъл. Тя бе енергична, емоционална, първична, артистична и страшно забавна. Обикновено намирам по нещичко, което да ме издразни в персонажите, но специално в нейния не мисля, че имаше такова. Много интересен ми бе контрастът с родителите й, които бяха домошари, за разлика от нея. Ейнджъл беше от онези хора на приключенията, пълни с енергия, които постоянно трябва да са някъде и да вършат нещо. Обичам, когато персонажите са хора на изкуството, а тя бе именно такава – Ейнджъл бе и певица и музикант (свиреше на цигулка) и разбира се, като повечето хора на изкуството, бе изпълнена с мечти относно бъдещето си. Тя беше също така и доста смел персонаж – много ми допадна начина, по който се изправи срещу фронтмена на групата, въпреки че  с това си навлече неприятности (той беше пълен идиот, между другото)
   В тази книга присъстваха и добре познати герои от предишните книги, които ми липсваха, затова се радвам, че бяха включени, а това бяха някои от братята Бенедикт и Алекс, Мисти и Самър (които бяха в ролята на най-добри приятели на Ейнджъл). Обожавам взаимоотношенията между Ейнджъл и тях и това как се разбираха един друг и без да са необходими думи. Алекс и Уил й бяха като по–големи братя, които имаха постоянната нужда да я защитават. Мат, друг член на групата, пък бе винаги на нейна страна и също бе човек, на когото можеше да разчита.
   Маркъс. Имам толкова вътрешни конфликти относно него. Ще започна с това, че бе много по – различен от Ейнджъл – той беше по – сериозен и вглъбен от нея и не беше никак… забавен. Бе много мнителен и изобщо не се доверяваше лесно на хората – особено пък на Ейджъл. Едновременно с това обаче беше и много мистериозен, затова нямаше как да не бъда привлечена и да не искам да разбера повече за него. В него бушуваха най – различни чувства, които той отразяваше с музиката си. Разкъсваше го вечният конфликт между сърцето и разума, а той имаше чувството, че което и да избере ще бъде грешка. Противно на първоначалното ми недобро мнение за него, в края мисля, че го харесах.
   Обичам връзката между Ейнджъл и Маркъс и определено ги ship-вам като двойка. Те бяха несъмнено много различни характери, но се допълваха и слабите черти на единия бяха компенсирани със силните черти на другия. Джос има навика да  пише любовните истории така, че първоначално сродните души да не се спогаждат много-много и тази не правеше изключение – по време на книгата се създадоха няколко конфликта между двамата, но това само ги правеше още по - очарователни.

   Джос Стърлинг за пореден път ми донесе много емоции и напрежение. Книгата поднася една вълнуваща любовна история, с нотки на хумор, малко екшън ситуации, които да вкарат напрежение и страници, между които да се изгубите.  

Коментари

  1. Страхотно ревю! Просто нямам търпение книгата да ми попадне в ръчичките.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря <3 Книгата наистина е много хубава и съм убедена, че няма да останеш разочарована :)

      Изтриване
  2. Обичам обичам обичам тази книга. Мисля, че ми е любима от поредицата. Много точно си успяла да предадеш в ревюто всичките й качества!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз прочетох книгата и за сега от всички най-много ми хареса Кристал. Колкото до Ейнджъл - много харесах всички персонажи, за нещастие обаче моето мнение за Маркъс не беше добри и дори накрая не ми хареса. Много се разочаровах от постъпките му и начина, по който третираше Ейнджъл. Дори да не разбираше добре савантите, това не го оправдаваше. Шефът му и асистентката му също бяха на нови вълни относно савантите, но не го приеха толкова зле. Нито третираха останалите. За това не го харесах. Отношението му беше ужасно, точно като на разглезено момченце.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар