"Целувка в Ню Йорк" от Катрин Райдър - ревю


    Бъдни вечер е. А Шарлoт е сама. Отново. При това на затвореното летище в Ню Йорк часове преди Коледа. Какво може да е по-гадно от това?
    Антъни е зарязан от приятелката си заради друго момче, на изхода за посрещачи с букет червени рози в ръка.
    Случайността (и една книга) ги събира и вечната оптимистка Шарлoт въвлича Антъни в едно безгрижно приключение по снежните улици на града, което е на път да им докаже, че по Коледа наистина се случват чудеса.



    Една сладка, романтична и забавна коледна книга! Ако сте я пропуснали тази Коледа, то следващата си заслужава да ѝ дадете шанс! Роман за двама непознати, които отчаяно се опитват да загърбят злополучните си раздели, потапяйки се в предизвикателствата на една случайно озовала се в тях книга. Улиците на Ню Йорк готвят изненади за двамата зад всеки свой ъгъл – неочаквани срещи, откраднати целувки, задушевни моменти и много празнично и весело настроение!
   Книгата се чете изключително бързо – буквално за един миг! Особено, когато си в коледно настроение, в каквото бях аз, докато я четох. Не мога да отрека, че е предвидима – развива се точно по начина, по който се развиват повечето YA contemporary книги, но това не ми попречи да я обикна, заради топлите чувства, които изпитах и сърцетупа, който ми причиниха моментите между Антъни и Шарлот.



    Идеята на романа - тези 10 лесни стъпки, с които да забравиш бившия, е доста забавна, но оказва се и доста важна за самия сюжет, защото те  не само успяват да сближат двамата герои и да изградят между тях страхотна връзка, но и да променят самите персонажи като такива – да ги направят по-уверени в себе си и да загърбят болката, причинена им от доскоро любими за тях хора. Шарлот не само съумява да се изправи очи в очи с човека, разбил сърцето ѝ, но също така и взема доста важни решение за бъдещето си. Колкото до Антъни - независимо, че в началото на книгата той е съсипан от раздялата, която включва и предателство, в края ѝ той успява да отвори сърцето си за друг човек и да му довери едни от най-съкровените си и болезнени тайни. 
   Интересен беше пътят, през който преминаха двамата герой, за да се справят с болката, което беше и нещото, което ги запозна - създаде приятелски взаимоотношения между тях, които после прераснаха и в нещо повече. Любовната история в книгата наистина се разви доста бързо - в рамките на едва (колко?) 7-8 часа? Аз обаче не усещах клишетата от типа "любов от пръв поглед", защото връзката между тях изглеждаше толкова естествена - сякаш тези "предизвикателства", които отправяше книгата към тях, създадоха чувството, че те вече са близки приятели, които се познават доста добре. Хареса ми, че връзката им беше нежна, топла и носеше предимно сладки нотки - нямаше ги онези драматични, тежки и протяжни моменти.

   Една книга, изпълнена с много чувство за хумор, симпатични герои, сладка любовна история и коледен дух!

Коментари