Summer Lovin’ Book Tag


Благодаря на Теди за този таг <3
Ако желаете, може да погледнете отговорите ми от 2015 тук :)

1.Начало на лятото: грабващо първо изречение.
- Не се сещам за наскоро прочетена книга с наистина "грабващо" първо изречение. За първи "грабващи" страници е друг въпросът...

2.Прекалено горещо е за излизане: книга, перфектна за цял ден у дома.
- Имам чувството, че откакто се запознах с творчеството на Агата Кристи винаги ще отговарям с нейното име на подобни въпроси. Постоянно чета нейни романи за ден (даже онзи ден започнах и завърших "Черно кафе") и не мисля, че някой би могъл да сгреши с нея, ако иска да прочете нещо интересно, нещо бързо, нещо напрегнато и наистина завладяващо. 

3.Лятно пътешествие: книга, която бихте взели с вас на път.
- Някоя contemporary книга би била идеалният за мен избор. Може би бих се спряла на Рейнбоу Роуъл, Стефъни Пъркинс, Симон Елкелес... и т.н., и т.н.

4.Божествен студен чай: книга, която се развива на студено.
- Една книга, която прочетох миналия месец - "Върху тънък лед" на Камила Гребе, която не само се развива в Швеция през зимата, ами и чието действие на моменти е "смразяващо".

5.Неприятно слънчево изгаряне: книга, която наистина не сте харесали.
- Наистина не понасям книгата "Червен изгрев" от Пиърс Браун, но имам чувството, че го казвам на всеки подобен въпрос, затова ще добавя и "Ще бъда до теб", която до последно ме караше да се питам: "Защо по дяволите продължавам да чета това?!", когато беше повече от ясно, че тази книга просто не е за мен...

6.Горещо четиво: препоръчайте любима книга.
- Реших да препоръчам една, която прочетох преди броени дни, а именно "Всички сме родени от звездите", защото е толкова прекрасна, топла, тъжна, но вдъхновяваща, сърдечна и романтична. И защото се влюбих във всеки един от героите, а съм убедена, че няма как да не изпитате симпатии към поне един от тях :)

Коментари

  1. На същото мнение съм по отношение на "Ще бъда до теб". Очаквах да е нещо различно, а се оказа, че я влачих около месец, прелиствайки с досада страниците.. Завърших я само от инат, понеже не обичам да оставям книги недочетени. Интересен подбор за останалите отговори. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар