Currently reading + TBR pile


Днешният пост реших да посветя на кигите, които чета в момента и на тези, които ми предстои да прочета. Тъй като TBR купчинка е прекалено голяма, смятам да започна първо с книгите,  които чета - те са само три на брой. 

Със съжаление ще трябва да кажа, че книгата, която чета най - отдавна, е "Друговремец". Обожавам атмосферата на "Друговремец"! За 356 - те страници, които съм прочела до момента, Габалдон успя да ме пренесе в Шотландия и повярвайте ми, насладих се на всяка една страница в компанията на герои като Клеър и Джейми, но.... за съжаление така и не намерих (а и все още не намирам)  време да ѝ се отдам изцяло. 
Работата с "Щиглецът" е подобна с това изключение, че стилът на писане не е така лек както на "Друговремец". Обожавам Дона Тарт и начинът, по който пише, но подобно на другата нейна книга - "Тайната история", ми трябва време, в което да се задълбоча в сюжета на романа и темите, които разисква - а свободното ми време е все по - малко и по - малко...
И последната от трите книги - "Ще бъда до теб".  Тъй като омразата е твърде силно чувство, няма да изпадам в подобни крайности, но аз изобщо не харесвам тази книга! Езикът е дразнещ, героите - отчайващо слабо изградени, както и взаимоотношенията между тях, а и откъм сюжет книгата не ме е спечелила с нищо до момента. Ако трябва да бъда честна - не знам дали ще я завърша.

Бързо пристъпвам към купчинка с книги "да прочета", тъй като те са доста. Ще ги разделя в няколко категории, като ще се постарая да кажа по няколко думи за тези, към които съм по - нетърпелива да посегна:

Първата категория е с продължения на поредици. 
Едва ли е изненадващо, че най - много искам да довърша поредицата за Хари Потър - остават ми само последните две книги. Колкото до Ришел Мийд - много ми се иска отново да се потопя в стила ѝ на писане, но ме спира фактът, че останалите три книги от поредица за Джорджина, все още не са преведени на български, а и надали ще бъдат. За останалите две книги съм по - скептична, тъй като чух недобри коментари за "Орденът на ясновидците", а трилогията на Кели Армстронг не се подрежда сред любимите ми.





Следват поредици, които все още не съм започнала. 
Тук място намират Ришел Мийд - "Бляскавият двор", за която една колежка ми разказа наистина страхотни неща, затова мноооого искам да я започна тези дни, "Мъглите на Авалон" - тези две тухли, които отново са ми препоръчани, трилогията на Лало, която не съм напълно убедена, че ще ми хареса, но продължавам да се надявам, Дейвид Балдачи, за чийто стил на писане съм доста любопитна, Рик Риърдън с книгата "Синът на Нептун" (а дори нямам първата) и "Туп" на Пратчет - като видях колко дълга е поредицата "Светът на диска", малко се отчаях, ако трябва да бъда честна.


Последни идват самостоятелните заглавия. Има няколко чиклита (част, от които съм спечелила, други - купила): "Във вихъра на двайсетте", "Ваканция в Бодрум", "Изборът", "PS. Обичам те", "Зимна лудост" - нямам голямо желание да ги чета в близкото бъдеще (освен романа на Спаркс), но със сигурност другото лято смятам да им дам шанс. От останалите заглавия много ми се иска скоро да прочета Агата Кристи, "Миниатюристът", "Баба праща поздрави и се извинява" и класиката на Клавел - "Цар плъх".

Е, това бе от мен! Кои от книгите в списъка ми "да прочета" сте чели вие и с кои бихте ми препоръчали да се захвана веднага? :))

Коментари

  1. Доста голям и спретнат списък за четене си имаш. Пожелавам ти да го завършиш колко е възможно за един човек по-бързо и да останеш доволна. Колкото до книгите може "Светът на диска" да е много голяма поредица, но според мен си заслужава. Пратчет има прекалено интересен стил на изграждане на свят и герои, чувството за хумор е на ниво и винаги има нещо поучително между страниците. Досега не съм била разочарована от негова книга, дори мисля скоро да се заема с поредицата. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти - и аз се надявам съвсем скоро да го завърша, но... надали :D. Определено ще обърна по - голямо внимание на Пратчет и ще се замисля дали да не се захвана с поредицата. :)

      Изтриване

Публикуване на коментар