неделя, 31 май 2015 г.

Какво искам да прочета през месец юни


Всеки един ден през месец юни ще бъде истински кошмар за мен (а предполагам и за повечето от вас)! Предстоят ми три класни и множество контролни и изпитвания. Това е и причината списъкът ми да бъде отново от три книги…


1.Наследницата – Кийра Кас. Искам книгата в ръцете си! Сега! Веднага! Сериозно, нямам търпение да я прочета. Въпреки, че Америка на моменти ме побърваше, аз я обичам. Обичам и Максън и съм напълно убедена, че ще заобичам и дъщеря им. В първия момент като разбрах, че ще има продължение на трилогията, реагирах с „Пффф... Сериозно?! Още една книга?!”, но сега наистина нямам никакво търпение за нея.

2.Рубиненият кръг – Ришел Мийд. Толкова се колебая за прочитането на тази книга. Това е една от любимите ми поредици, а… свършва. Как се очаква да се сбогувам с любимите си герои? Ще има сълзи, това е ясно. Но не мога да отлагам за вечни времена прочитането й, а и страшно много искам да разбера какво ще се случи, затова този месец най - накрая ще я прочета.

3.Гондола на времето – Ева Фльолер. Преди да разбера, че Ибис ще издават книгата, не знаех абсолютно нищо за нея. След като прочетох резюмето, разбрах, че това е книгата в която ще се влюбя! Венеция? Аз обожавам Италия! Пътуване в миналато? Дайте книгата насам!

П.П. А и корицата е жестока!

Какво прочетох през месец май

Този месец успях да прочета седем книги и един разказ.Също така успях да прочета и трите книги, които си бях обещала, че ще прочета през месеца. Та, да започваме…

1.Сълза - Лорън Кейт. Това беше страхотно начало на месеца. 5/5 звезди за нея. Ревю на книгата – тук

2.Дядо Йоцо гледа - Иван Вазов. Това беше разказът, който прочетох през месеца. Неочаквано, но ми хареса. След стихотворенията на Вазов, които четохме в училище, бях малко скептично настроена за друго нещо, писано от него. Може би това, че не ми хареса поезията му, се дължи на факта, че аз като цяло не харесвам поезия. Но както и да е – разказът беше добър, като мааалко му завиших оценката, но все пак – 5/5 звезди.

3.Северно сияние – Дженифър Донъли. Това беше книга, която много исках да прочета този месец и за която много се вълнувах, но… останах разочарована. Дженифър пише много добре! Наистина я смятам за забележителна авторка. Но тази книга беше пропита с толкова много негативизъм и с толкова отвратителни неща, които се случваха на героите, че на моменти дори не виждах светлина в тунела за тях. Но въпреки всичко прочетох книгата до край. Накратко – Мати е момиче с много големи мечти, но е от бедно семейство, което не може да ги осъществи. Действието на книгата беше разделено на нещо като миналото на Мати (преди да започне работа в един хотел, наречен „Гленмор”) и настоящето й (в хотела). В хотела Мати се сблъсква с любовните писма на едно момиче, за което се смята, че се е самоубило, но в последствие тя разгадава загадката около „самоубийството” и разбира, че далеч не става въпрос за такова. Всъщност, историята беше съсредоточена основно около ужасния и мизерен живот, който води Мати. Книгата ме натовари… много. Дори и любовната история не ми се стори на ниво. Дадох й 3/5 звезди, заради добрите описания на ситуациите, които прави Дженифър и за това, че ме беше наистина грижа за главната героиня (и единствено за нея).
 
4.Хрониките на Магнус Бейн – Касандра Клеър. Страшно се радвам, че след онази книга прочетох тази, защото тя ми оправи настроението. Беше точно толкова уникална, колкото всички книги, написани от Касандра. 5/5 звезди за книгата и ревю – тук

5.Проклятието на тигъра - Колийн Хоук. Книгата беше много добра – с много действие и напрежение. Дадох й 4/5 звезди, като й отнех една звезда единствено, заради героите и по – конкретно – Рен. Ревю на книгата – тук

6.Аз преди теб – Джоджо Мойс. Дадох на книгата 3/5 звезди, защото беше драматична и отново натоварваща. Сериозно, трябва да спра да си купувам книги, които ме натоварват толкова много психически. Никога не бих избрала книгата, ако не се праваше филм по нея с участието на Сам Клафлин, а аз съм влюбена в него. Главните герои в книгата са Уил и Луиза. Уил е богаташ, който завинаги е прикован в инвалидна количка и не може да се примири с това, затова и смята да сложи край на живота си. Луиза е 26-годишна жена, която губи работата си и след неуспешни опити да си намери друга професия, става личен асистент на Уил. След запознанството им, животът на Луиза се променя коренно. И така – връзката между Уил и Луиза беше най – хубавото нещо в книгата. Обожавам ги! Луиза като отделен персонаж, също ми беше симпатична. Не съм я заобичала, нито ме е впечатлила много, но бешe приятна. Но Уил… Уил, Уил, Уил! С него ми идваше да крещя на моменти. Може би защото не го разбрах до последно. Опитах, но… За мен той беше Егоист с главно „Е”. Предполагам проблемът е в мен, но не го разбирах и причините, поради които дадох по - висока оценка на книгата - 3/5 звезди са връзката му с Луиза, Луиза като персонаж и донякъде стилът на писане на авторката.
 
7.Разнищи ме – Тахере Мафи. УАУ! Тази книга, за мен, беше много по – добра от първата. Дадох й 5/5 звезди, ето и ревюто ми – тук

8.Бай Ганьо – Алеко Константинов. Мисля, че всеки знае за какво става въпрос. Книгата не ми хареса особено много. Да, имаше забавни моменти и да, разбирам ги онези клиширани неща (които са клишета, но са си верни клишета) как Бай Ганьо показва отрицателните черти в характера на някои българи (а и не само българи, според мен, защото прости хора има навсякъде по света), но част от разказите ми бяха просто… скучни. Затова и реших да дам 3/5 звезди за книгата.

вторник, 26 май 2015 г.

Разнищи ме от Тахере Мафи - ревю   Джулиет е избягала в Пункт Омега - място за хора с дарби като нея и щаб на бунтовническата съпротива. Най-накрая тя е свободна от Възобновителите, свободна от плана им да я използват като оръжие, свободна да обича Адам. Но Джулиет никога няма да може да се раздели със смъртоносното си докосване. Нито пък от Уорнър, който я иска повече, отколкото тя би могла да си представи. Преследвана от миналото си и ужасена от бъдещето, Джулиет знае, че ще трябва да избере между това, което иска, и това, което мисли за правилно. Решение, което би могло да включва и избор между сърцето й и живота на Адам.

    Тази книга беше изпълнена със страшно много екшън, емоции и напрежение. Обожавам я! Смея да твърдя, че дори „Разнищи ме“ беше по – добра от „Разбий ме“, защото затаявах дъх почти на всяка страница.
   Джулиет се разви страшно много като персонаж в тази книга. Ако в първата книга беше слабото момиченце, което съжалявахме, то тук я видяхме в действие – една силна Джулиет, която все още имаше белези от миналото, но която с течение на книгата ставаше все по – силна и уверена. Доказателство за тази промяна у персонажа й е последната страница, която ме впечатли най – много, защото усетих, че тя наистина е израснала много с течение на само една, единствена книга. Да си кажа честно в първата книга доста се дразнех на драматизма й (и онези изречения, които бяха задраскани), но в тази книга приех това като част от нея и дори не ми правеше впечатление.
   Кенджи. Споменавам го след Джулиет, защото той е вторият ми любим
персонаж. Той беше отново страшно, страшно забавен! Замислих се дали да не си записвам всички неща, които каза и които ме разсмяха истински. С уникалното си чувство за хумор, той е готов да разчупи напрежението дори и в най – напрегнатите ситуации.
   Адам или Уорнър? Е, не избирам никого. Причината е, че ми харесаха Адам и Джулиет като двойка, но не и той като отделен персонаж – беше ми... безразличен. И в случая, това, че харесвах двойката Джулиет и Адам, не ми беше достатъчно, за да съм „тийм Адам“... При Уорнър (Ейрън) нещата бяха доста по – сложни, защото обичам моментите между Джулиет и Уорнър много повече от тези на Джулиет и Адам, дори. Те ми бяха едни от любимите в книгата и са страшно сладки като двойка! По отношение на Уорнър като персонаж, обаче, съм с доста смесени чувства. От една страна наистина ми е много мъчно за него и го съжалявам, но от друга съм му бясна за всички ужасни неща, които е направил до такава степен, че чак го мразя. Затова и ми е напълно чудно защо ги харесвам толкова много двамата с Джулиет. Може би, защото вярвам, че тя ще го направи по – добър? Не знам, но каквато и да е причината и това не ми е достатъчно, за да съм за него. Честно казано мнението ми е, че Джулиет ще си е най – добре сама (нищо, че обожавам моментите й и с двамата)  

 Въпреки проблемите ми с любовния триъгълник, тази книга си остава уникална за мен. Беше много емоционална, с висока доза на напрежение, екшън и забавна, едновременно. Мисля, че ще се хареса на много хора, точно защото съчетава толкова много неща в себе си: добра романтична история, много екшън, малко комедия, а и да не забравяме свръхестествените способности в стил Х-Мен, които притежават повечето от героите.

неделя, 24 май 2015 г.

The Book Life Tag

Преди време Мели ме беше тагнала, а и ми се струва интересен таг, затова реших да го направя.
1.Кои ще бъдат родителите ти? - Господин и госпожа Бенедикт от поредицата "Саванти". 

2.Коя ще бъде сестра ти? - Това е много лесен избор - Сидни Сейдж от "Кръвни връзки". Обожавам я! 

3.Кой ще бъде брат ти? - Хммм, ще кажа Уил от "Адски устройства". Той бяга от цялото си семейство, защото го е грижа за тях, а после, когато сестра му се връща отново в живота му, той е толкова загрижен за нея и тяхната връзка е страшно мила.

4.Кой ще бъде домашният ти любимец? - Марли от "Марли и аз"... Нищо, че ще ми създаде... проблеми.

5.Къде ще живееш? - Ню Йорк

6.Къде ще ходиш на училище? - Академията от "Академията за вампири". 

7.Кой ще бъде най - добрият ти приятел/приятелка? - Това реших да го съобразя с предния въпрос, което значи: Роуз, Лиса, Кристиан...

8.Кой ще бъде най - значимият за теб човек? - Категорично Ейдриън! И не, той няма да има нищо общо със сестра ми!

петък, 22 май 2015 г.

Проклятието на тигъра от Колийн Хоук - ревю

   Келси Хейс е обикновена тийнейджърка, наета на работа в цирка. Скоро й предлагат друга работа, която включва наглеждането на тигъра от цирка, към когото тя се е привръзала. Изпълнението на задачата предстои да е не къде и да е, а в Индия! Обикновеното на пръв поглед назначение, се оказва повече от мистериозно и скоро Келси е въвлечена в развалянето на древно проклятие, включващо множество приключения и препятствия, пред които трябва да се изправи, заедно със своя любим бял тигър Рен (който всъщност е човек) и господин Кадам, вечният помощник на Рен.


Големи благодарности на издателство "Интенс" за предоставената възможост! 

Книгата беше вълнуваща, напрегната, мистериозна, със страхотна любовна история -  всичко, което гарантира едно страхотно преживяване в компанията на едно фентъзи.
Ще започна с това как обикнах този свят – никога не съм си мислела, че Индия ще ми хареса толкова много. Колийн Хоук е направила така, че изцяло да те потопи в тази култура. Имаше някои наистина великолепни описания, които те пренасят директно на мястото.
Напрежението. Споменавам го, защото в тази книга имаше страшно много напрегнати моменти,  в които човек затаява дъх и се пита какво ли ще се случи. Това бяха основно главите, в които героите бяха изложени на опасност (а те доста често бяха излагани на опасност). Това ми допадна страшно много, защото обичам напрежението в книгите, забързаното действие и неизвестността от това какво следва.
   Като персонаж Келси беше една нормална тийнейджърка, затова и не беше никак трудно да се вживея в нея. Тя изпитваше емоции, които би могло да изпитва всяко момиче и авторката ги беше пресъздала много добре.  И аз, като Ана, имах проблем с това, че тя прекалено бързо се съгласи да се впусне в това приключение. Обичам забързаното действие, но нямаше да се оплача, ако се беше поколебала мааалко повече за това дали да разваля древното проклятие. Хареса ми това, че беше много смела на моменти и разгадаваше бързо загадките, пред които бяха изправени.
Рен… Така, обожавам тигъра Рен, но… човека Рен - не чак толкова. Като човешки образ ми се стори прекалено съвършен (като тигър не усещах толкова много съвършенството му :D) Може би, защото го гледах през очите на Келси, но ми дойде малко прекалено. Исках и той да си има някакви слаби страни в харектера, които да ме подразнят, а такива не открих и се оказа, че самият факт, че няма, ме дразни. Беше кавалер във всяко едно отношение, което е страхотно. Беше красавец, често сравняван с Брад Пит, също супер. Но комбинацията от цялото това съвършенство не ми допадна. Просто образът не беше реален за мен.
   Връзката между Рен и Келси е нещо, което обикнах веднага. Двамата заедно бяха страшно сладки! Официално тяхната първа целувка, е любимата ми първа целувка от всички книги, които съм чела. Романтичните моменти между тях двамата, бяха любимите ми от книгата, затова и краят й ме остави с насълзени очи.
Тук обаче идва моментът за другото, което не ми хареса в книгата – задаващият се любовен триъгълник включващ Келси, Рен и Кишан (братът на Рен). Смятам, че Келси и Рен са перфектни един за друг и Кишан е напълно излишен и определено един любовен триъгълник, е нещо, което никак няма да ми хареса. Затова и се радвам, че в тази книга моменти между Келси и Кишан почти липсваха – книгата се беше съсредоточила основно върху взаимоотношенията между Рен и Келси, силно се надявам и в следващите книги да е така.

  „Проклятието на тигъра” е една невероятна книга, която ще се хареса страшно много на почитателите на забързаното действие. В нея има напрежение, мистерии за разгадаване, магия, красива любовна и история и още много.


вторник, 19 май 2015 г.

Бурканът ми с книжни предизвикателства за 2015

Мързеше ме да снимам моя буркан, а и той не
е нищо особено, затова реших да кача
снимка на този :)
Хм, не знам дали тази публикация ще ви е интересна, но въпреки това реших да я напиша и кача. Става въпрос за буркана ми с книжни предизвикателства за тази година. Направих го малко след началото на 2015 и до момента съм изпълнила 8 от общо 35 - те. Надали ще успея да изпълня всичките, предвид, че само от време на време тегля листче, но ще опитам. Ето и кои предизкикателства съм изпълнила до момента:

1.Книга от над 500 страници - "Ана Каренина" от Лев Толстой
2.Книга с число в заглавието - "24 момичета за 7 дни" от Алекс Брадли
3.Книга от автор, който досега не съм чела - "Марли и аз" от Джон Гроган
4.Нова книга от любим автор - "Мисти" от Джос Стърлинг
5.Романтика - "Рисунка за Айла" от Стефъни Пъркинс - ревю
6.Трилогия - "Героят" от Мари Лу (е, не е цяла трилогия, но все пак е част от трилогия)
7.Книга, издадена преди 1915 година - "Тримата мускетари" от Александър Дюма
8.Книга с герои, които не са хора - "Хрониките на Магнус Бейн" от Касандра Клеър - ревю (щях да я прочета и без да бях изтеглила това листче, просто защото нямах търпение за нея)

Иии, последното листче, което изтеглих и все още не съм изпълнила е - Забавна книга
Нямам никакви идеи за това книжно предизвикателство, затова ще съм ви страшно благодарна, ако ми дадете съвет за него :)

събота, 16 май 2015 г.

Хрониките на Магнус Бейн от Касандра Клеър - ревю


   Книгата съдържа единайсет неразказвани досега истории, които хвърлят светлина върху живота на загадъчния Магнус Бейн, спечелил сърцата на феновете на поредиците „Реликвите на смъртните” и „Адски устройства” със своята харизма, с екстравагантния си стил и неподражаемото си остроумие.
На страниците на сборника почитателите на книгите на Касандра Клеър ще се срещнат отново с любими свои герои, като Алек, Клеъри, Уил, Теса и Джем, ще научат истината за Рафаел Сантяго и Камила Белкор, за изхода от първия сблъсък между Валънтайн и Магнус и ще узнаят още много други тайни. Касандра Клеър, Морийн Джонсън и Сара Рийс Бренън ни повеждат на вълнуващо пътешествие през историята, изпълнено с много хумор, приключения и драматични сблъсъци, в компанията на очарователния, духовит и винаги безупречно облечен магьосник.

   Обожавам писането на Касандра Клеър! Обожавам Магнус Бейн! Той е страшно забавен и ми беше много интересно да чета за живота му, който бе изпълнен с приключения, магия, екшън и любовни аватюри. Ще отделя по малко внимание на всеки един от 11 – те разказа.

1.Какво всъщност се случи в Перу – Много се радвам, че това беше разказът, с който започна книгата, защото още от него книгата те грабва и те пренася в света на Магнус. Рзказът беше забавен, приключенски, с доста комични ситуации и закачки. Срещна ни с едни добре познати герои от другите книги на Касандра: Катарина и Рейгнър и проследи приятелството им с Магнус и приключенията им в Перу.
2.Кралицата беглец – Този разказ не ме грабна толкова, колкото първия, но въпреки това имаше доста добри моменти. В него Магнус се забърка в поредната си лудория, която включваше спасяването на Мария-Антоанета, с което си навлече големи неприятности с вампирите...
3.Вампири, кифли и Едмънд Херондейл – Херондейл... Обожавам всички с тази фамилия! В този разказ проследяваме първата среща между Магнус и известната ни вече вампирка Камила, сътресенията в отношенията между долноземците и ловците на сенки и това, което на мен поне най – много ми хареса, беше запознанството с бащата на Уил – Едмънд Херондейл, който срещна бъдещата си съпруга – Линет. Бе много тъжно да гледам как Едмънд е на кръстопът и това, че каквото и да избереше щеше бъде едновременно правилно и грешно. Избобрът му няма да ви изненада, а мен ме разчувства... Страшно силен разказ, един от любимите ми от книгата.
4.Среднощен наследник – Уил, Теса, Джем.... ТОЛКОВА МИ ЛИПСВАХА! Тръпнех в очакване за срещата ми с тях. Всъщност, този разказ също беше много тъжен. В него основна роля имаше синът на Уил и Теса – Джеймс. Той е и поредният Херондейл, на когото Магнус се опитва да помогне, но за жалост този път без успех. Много би ми било интересно да проследя какво се случва след това с живота на мрачния Джеймс, изборите, които прави и срещата с истинската му любов.
5.Възходът на хотел „Дюмор” – Този разказ ми беше най – малко интересен... не знам защо. Затова и няма какво много да кажа за него, освен, че затвърдих мнението си за Магнус, че страшно много го е грижа за другите (но това си го знаех и преди това).
6.Спасяването на Рафаел Сантяго – Винаги образът на Рафаел ми е бил интересен и съм искала да узная историята му и ето, че получих своя шанс. Всъщност мисля, че той ми допадна като характер (не както доста от мъжките персонажи от книгите на Касандра, но все пак). Историята за превръщането му във вампир и за познаството му с Магнус, беше интересна. Отново ще кажа как и този разказ беше изпълнен с много чувство за хумор и ме караше да се усмихвам на много пъти. О, и тук отново се появява образът на Рейгнър. Сметнах за нужно да го кажа, защото с Рафаел стават добри приятели.
7.Падението на хотел „Дюмор” – Този разказ за хотела ми беше далеч по – интересен от първия. В него отново присъства образа на Камила, само че в този разказ тя ми беше много по – неприятна, отколко в първата й среща с Магнус. В този разказ Магнус се сблъсква с нов проблем в Ню Йорк, който е причинен от вампирите, но с помощтта на върколаците, се справя.
8.Какво да подариш на ловец на сенки, който си има всичко. – Този разказ беше тооолкова сладък. Обичам Магнус и Алек! Беше много забавно как Магнус търсеше съвети за подарък на Алек от приятелите си, но те така и не му даваха. Много се зарадвах и на появата на Изабел в разказа, защото тя е една от любимите ми героини.
9.Последният отпор на Нюйорксия институт – Този разказ беше изпълнен с доста екшън и напрежение. Вече сигурно се досещате, че в него присъстваше Кръга – или още бащата на Клеъри – Валънтайн и неговите последователи. Не знаех, че мога да го намразя повече, но той е толкова... жесток! Отново се впечатлих от грижовността, която прояви Магнус. А в края на тази глава се срещаме и с бебе Клеъри, което беше очарователно.
10.Пътят на истинската любов – Това беше поредният супер сладък разказ за Магнус и Алек. В него се разказваше за първата им среща, която беше много комична на моменти, мила, а накрая... гореща... Обожавам връзката помежду им.
11.Гласовата поща на Магнус Бейн – Благодаря ти, Изабел, че съществуваш! А също и на чувството ти за хумор. Беше ми страшно забавно, докато четях мейлите, пратени от Изабел, а това беше възможно най – добрия завършек за книгата.


    След тези разкази определено опознах Магнус много по – добре и го заобичах много повече. Той е един забавен магьосник, който се влюбва и привързва лесно, който спасява души и който има безупречен стил по време на всеки век. 

понеделник, 11 май 2015 г.

The Literary Dinner Party Tag

Много благодаря на Юли, че ме е тагнала. Струва ми се страшно интересен, така че нямам търпение да започна.


1.Герой, който може/обича да готви. - Казвам Хъдсън от "Танцът на невъзможните мечти", защото приготвя невероятни сладкиши... Ммм, сега ми се приядоха.

2.Герой, който има парите, за да спонсорира партито. - Мия от "Дневниците на принцесата", защото... ъм, тя е принцеса.

3.Герой, който може да направи сцена. - Ок, ще кажа Америка от "Изборът", защото с почти всяка своя публична изява, тя докарваше на Максън големи проблеми с баща му, а и да не споменавам колко беше ревнива, така че да, тя е способна да направи сцена.

4.Герой, който е забавен. - Кенджи от "Разбий ме". 

5.Герой, който е много социален/популярен. - Ейдриън от "Кръвни връзки".

6.Един злодей. - Хм, това е интересно... За да внесе малко смут на партито ще поканя... Джанийн от "Дивергенти". Бях забравила за нея и за това калко много я мразех!

7.Двойка - не е нужно да е романтична. - Е, моята ще е. Казвам Айла и Джош от "Рисунка за Айла"

8.Един герой/героиня. - Катнис, Катнис и пак Катнис! А ако Джанийн започне да създава проблеми, Катнис ще я спре.

9.Един недооценен герой. - Кристал от "Кристал".

10.Един герой по ваш избор. - Винаги се затруднявам, когато нещо е по мой избор... Има толкова много други герои, които искам да поканя, но... ще кажа Сидни от "Кръвни връзки"

Май отново съм една от последните, които правят този таг, така че, знаете - който не го е направил :))

неделя, 10 май 2015 г.

Сълза от Лорън Кейт - ревю


 Книгата „Сълза” ни запознава с живота на 17-годишната Еврика – момиче, загубило майка си в трагична катастрофа, предизвикана от ураган. Тя така и не преживява новината за смъртта на майка си и след неуспешния опит за самоубийство, единствените, за които я е грижа, са приятелите й Брукс и Кат и двамата й доведени брат и сестра.
 Еврика крие една тайна: в живота си е плакала един-единствен път и тогава майка й, по незнайно какви причини, й забранява да плаче повече. Нещата стават още по – мистериозни, когато завещанието на майката към нея е: медальон, загадъчен камък и книга на древен език.
 Освен всичко, Еврика се сблъсква и с Андър - мистериозно момче, което се появява накъдето и да се обърне, но към което е силно привлечена. След запознанството си с Андър, Еврика разгадава завещанието и се изправя пред истината за това защо не може да плаче и за това какво причиняват сълзите й, а тя е повече от унищожителна.

Първо искам да благодаря на издателство „Интенс”, че ми предоставиха възможността да прочета книгата.

 А сега към съдържанието: Книгата беше много динамична и изпълнена с напрежение от началото до края. Потопи ме изцяло в един свят на легенди, мистерии и древни тайни. Историята за мен беше оригинална, защото досега не съм чела книга, в която се разказва за Атлантида. Легендата, описана в мистериозната книга, т.нар. „Книгата на любовта”, беше разказана от Лорън Кейт по много красив начин (може би дори тази част ми е любима от книгата). Героите също бяха изградени много добре. Беше ми любопитно какво ще се случи с всеки един от тях, беше ме грижа за тях.
 Ще започна с главната героиня – Еврика. Тя определено не бе от онези силни женски персонажи, защото беше съсипана от смъртта на майка си и без желание за живот, но смятам, че до края на книгата ние виждаме у нейния харектер една промяна: тя става по – силна и смела и поне малка частица от сърцето й е излекувана от дълбоката скръб, в която бе попаднала. Това, че не можеше да плаче, беше доста странно за мен… Аз плача постоянно – на книги, на филми, на хубави моменти, на лоши. Как човек успява да не плаче?
 Андър. Той ми беше толкова мистериозен през цялото време… Така и не го разгадах до края на книгата, затова нямам търпение да науча повече за него от следващата. И въпреки, че не го разбирах, ми хареса страшно много като персонаж. Цялата тази грижовност, която проявяваше към Еврика, че дори и това, зловещо на моменти, преследване. Нямаше как да не харесам любовната история между тях двамата, защото тя беше описана по наистина красив начин, а и беше свързана с легендата от „Книгата на любовта”, която, както казах, бе една от любимите ми части.
 Брукс. Трябваше да спомена и него, защото той е част от нещо като любовен триъгълник. Казвам „нещо”, защото аз лично през цялото време го приемах просто като приятел на Еврика и така и не можех да си представя да има романтични взаимоотношения с нея, въпреки това (няма да издам точно какво), което се случи между тях двамата. Просто тя е предопределена за Андър и точка! Иначе като персонаж той също беше много интересен (особено в края) и съм убедена, че в следващата книга историята около него ще стане още по – любопитна.

  „Сълза” е книга, която ще спира дъха ви с всяка своя страница. Пълна с напрегнати моменти, интересни персонажи, красива любовна история и много мистерия, тя ще ви откъсне от ежедневието и ще ви прехърли в един епичен свят на тайни и загадки. А след края на книгата, няма да имате търпение да държите в ръцете си втората част.

петък, 8 май 2015 г.

Seven Deadly Sins Tag

Хиляди благодарности на Мели, че ме е тагнала. 


1.Алчност - Коя е най - евтината ти книга? - "Спомни си" (която така и не прочетох) за 3 лева.


2.Гняв - С кой автор имаш любовна/омразна връзка? - Обожавам как пишат Ришел Мийд и Касандра Клеър, а наистина не ми допада Джон Грийн. Всъщност разказът му в "Сняг вали" не е лош, въпреки че ми хареса най - малко от всички, но книгата му "Хартиени градове" е просто.... Как изобщо имах нерви да я дочета?!3.Ненаситност - Коя книга те завладява отново и отново без свян? - Ооо, "Кръвни връзки" - то се знае.


4.Ленивост - Коя книга си пренебрегвала, поради мързел? - Почти всички книги за училище... 

5.Гордост - За коя книга гоориш най - много с цел да звучиш като интелектуален читател? - Хм, обикновено говоря за книги, които не ме представят като "интелектуален" читател :D Но да кажем, че когато говоря за класики звуча "интелектуално".

6.Похот - Какви качества са най - привлекателни според теб в мъжки и женски персонаж? - В мъжките ме привлича чувството за хумор, а при женските ми допада, когато са смели и независими.

7.Завист - Коя книга най - силно желаеш да получиш като подарък? - Ъм, целият ми списък "да прочета"? 

Понеже видях, че Cute disaster не е направила този таг, тагвам нея, а и ако някой друг, случайно не е направил тага, да се чувства свободен да го направи. :)

сряда, 6 май 2015 г.

The Disney Book Tag

Благодаря на  Cute disaster, че ме е тагнала. Нямам тъпрение за тага (тези дни май само тагове правя, но ги обожавам, така че нямам нищо против)


1.Малката русалка - Герой, който е като "риба на сухо", който не се чувства на място. - Ще се спра на Кристал от "Кристал" от Джос Стърлинг, защото дарбата й определено я караше да се чувства зле в семейството си, на моменти дори безполезна.

2.Пепеляшка - Герой, който претърпява голяма промяна. - Безспорно за мен това е Клеъри от "Реликвите на смъртните". Според мен тя израстна страшно много като човек през всичките шест книги.

3.Снежанка - Книга, която има много различни по вид герои. - Е, отново ще кажа "Реликвите на смъртните", знаете защо.

4.Спящата красавица - Книга, която ме е накарала да заспя. - Ами, малко ме е срам, но... "Под игото" - всъщност, в крайна сметка книгата много ми хареса, но когато и да я отворех ми се доспиваше (независимо дали беше ден, или нощ).

5.Цар Лъв - Герой, който е имал някаква травмираща случка в детството си. - Селена от "Стъкленият трон" - все още не ми е ясна травмиращата история от детството й, но такава определно има, предвид това в какъв човек се е превърнала.

6.Красавицата и звяра - Голяма книга, от която сте били уплашени, точно защото е била много дебела, но в последствие сте намерили историята за красива. - Беше ме страх да прочета "Скитница". Харесах страшно много филма, но книгата в началото ми се струваше излишно дебела, но се оказа, че не е и се превърна в една от любимите ми книги.

7.Аладин - Герой, чието желание или най - съкровена мечта се изпълва, независимо дали е било за добро, или за лошо. - В момента не ми хрумва абсолютно нищичко за отговор на този въпрос... 

8.Мулан - Герой, който се прави на такъв, какъвто не е. - И аз ще кажа Уил, защото той безспорно е пример за такъв герой.

9.Играта на играчките - Книга с герои, които бихте искали да съживите. - Героите от поредицата "Кръвни връзки". Обичам ги тооолкова много!

10.Потомците на злодеите на Дисни - Любим злодей или просто недоразбран герой. - Тъмнейший от "Сянка и кост". Всъщност аз го мразя (но нали това е целта при злодейте) - изграден е толкова добре, че поредицата не би била същата без него. 

вторник, 5 май 2015 г.

Book Scavanger Hunt Tag

Благодаря на Юли, че ме е тагнала. Това ми се струва страшно интересно, така че нямам търпение.

1.Намери име на автор или книга със З в него.


2.Намери класика.


3.Намери книга с ключ на нея.
И за съжаление такава нямам. Търсих, търсих, но ударих на камък.

4.Намери нещо на рафта си, което не е книга.5.Намери най-старата книга на рафта си.


6.Намери книга с момиче на корицата (или жена). 7.Намери книга с момче на корицата (или мъж)


8.Намери книга, която има животно на нея.9.Намери книга с мъжки главен герой.


10.Намери книга само с думи на нея.
Дам, за съжаление и такава нямам...

11.Намери книга с картинки вътре.


12.Намери книга със златни букви.


13.Намери дневник- истински или фалшив.

Това е дневникът ми от 1-2 клас... Сега не мога да си разчета нищичко!
14.Намери книга, написана от някой с често срещано име (като Смит).

ДЖЕНИФЪР СМИТ

15.Намери книга, която има близък кадър на нещо.


16.Намери книга на рафта си, която е написана в най-ранният период от време, която имаш.


17.Намери книга с твърди корици с подвързия.


18.Намери синьо-зелена книга.

Просто на корицата има и син и зелен цвят. Зле съм с цветовете и
 не можах да преценя  коя книга e нещо средно между синия и зеления цвят...
19.Намери книга със звезди.


20.Намери книга, която не е YA.


21.Намери най-дебелата книга, която имаш.

Това не е най - дебелата. Най  - дебелата е "Тримата мускетари",
но те са забутани зад мноого книги, така че реших да снимам тази.
22.Намери най-тънката.


23.Намери книга с много гледни точки.

Чак много... На Фор и на Трис
24.Намери блестяща книга/ лъскава


25.Намери книга с цветя

Не можах да реша коя от двете, затова снимах и двете.